Λαμπρή πανήγυρη του προστάτου των διαιτολόγων στην Αθήνα υπό του Μητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα του Κηπουρού εορτάστηκε σήμερα στον μοναδικό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου, όπου τιμάτε η Ιερά Μνήμη του, στον τόπο όπου φέρεται να είχε τους κήπους του ο Άγιος.

Εκεί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοκλήτου με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Να σημειωθεί ότι ο Νεομάρτυς Μιχαήλ ο Αθηναίος είναι ο προστάτης των Διαιτολόγων, Διατροφολόγων και Κηπουρών.

Επίσης, τελέσθηκε η εις Διάκονον του υποδιακόνου Δανιήλ, ο οποίος και έλαβε το νέο όνομα Δαμασκηνός, προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού λόγο της καταγωγής του από το Λίβανο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος απευθυνόμενος στον νέο-χειροτονηθέντα, τού έδωσε τις κατάλληλες πατρικές συμβουλές για να πορευθεί στην διακονία του και τον παρότρυνε χαρακτηριστικά να ζει με πνευματική αρχοντιά.

Όπως περιέγραψε γλαφυρά στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ο Σεβασμιώτατος, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός μας παρέδωσε πλουσιότατο έργο σε όλους τους τομείς της Θεολογίας , έτσι και ο νέο-χειροτονηθείς διάκονος διαπρέπει στης θεολογία ως υποψήφιος διδάκτωρ θεολογίας, αγιογράφος και συντηρητής φορητών εικόνων.

Αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν διάκονο είναι πνευματική αρχοντιά το φιλότιμο η ταπείνωση και η απλότητα, πάντα με ανιδιοτέλεια και τιμιότητα.

Χρειαζόμαστε χαμόγελο και την Χάρη του Θεού. Και για να καταλάβει κάποιος την Χάρη του Θεού, φτάνει να δει και να σκεφτεί τον Χριστό. Έδωσε τα πάντα, δεν κράτησε τίποτα. Θυσιάστηκε δίνοντας μόνον αγάπη.

Τέλος, ευχαρίστησε τον πνευματικό πατέρα του διακόνου τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμ. Ιωακείμ Βενιανάκη για την προετοιμασία και στήριξη του διακόνου τα τελευταία χρόνια και τον παρεκάλεσε να εύχεται ώστε το νέο μέλος της ιερατικής οικογενείας της Ι. Μ. Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, να ευαρεστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους και να ομοιάσει στον Όσιο του που θα φέρει από εδώ και στο εξής το όνομά του.

Επίσης, ευχήθηκε στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου Αρχιμ. Νικόδημο Καβαρνό μετά των συνεφημερίων του Ιερού Ναού πολλά τα έτη τους, γεμάτα υγεία και κάθε καλό.

 

Foto: Μαρία Αλχασίμι

 tilegrafima.gr