Λαγκαδά Ιωάννης: Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι έχει Πατέρα του τον Θεόν δεν φοβάται τίποτα

Loading...


Εις Πρεσβύτερον χειροτονία στον Ι. Μητροπολιτικό ναό Αγ. Παρασκευής – Λαγκαδά

Την 3ην Μαρτίου, Δεύτερη Κυριακή της περιόδου του Τριωδίου, γνωστή και ως Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Δημητρίου Φύλλα εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά.
Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα και απευθυνόμενος ειδικότερα προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας του επεσήμανε ότι ζει μία πολύ σημαντική προσωπική στιγμή, αυτή της εις πρεσβύτερον χειροτονία. Και είναι σημαντική αυτή η στιγμή για δύο λόγους. Πρώτον, διότι με τη χειροτονία του λαμβάνει τον δεύτερο της ιεροσύνης βαθμό και αυτό είναι σημαντικό, διότι η ιεροσύνη την οποία λαμβάνει είναι η ιεροσύνη που απορρέει από τον Μέγα και Αιώνιο Αρχιερέα τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Είναι η ιεροσύνη που απεργάζεται το μυστήριο της σωτηρίας πάντων των ανθρώπων του σύμπαντος κόσμου. Το έργο της ιεροσύνης είναι αυτό που επισημάνθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή, δηλαδή η σωτηρία, η επιστροφή του ανθρώπου στον Πατέρα Θεό. Γι’ αυτό και λέγει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ότι το έργο του Ποιμένος είναι σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο να τον πάρει μέσα από τον κόσμο και να τον προσφέρει στον Θεό και να μην περιοριστεί μόνον σε αυτό αλλά να ενδιαφερθεί προκειμένου αυτός ο άνθρωπος να γίνει Θεός.

Είναι δύσκολο και υπεύθυνο το έργο του ιερέως, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης. Είναι ένα μοναδικό έργο και αυτός που το συνειδητοποιεί μπορεί πραγματικά να αφιερώσει όλη του τη ζωή σε αυτό και να εργάζεται γι’ αυτό. Είναι τόσο πολυσήμαντο έργο που αν το συνειδητοποιήσει κανείς κατά την απόλυτον έννοιά του δεν θα τολμήσει να πλησιάσει στο Θυσιαστήριο. Αλλά ο Θεός, ο οποίος είναι ο Δημιουργός παντός ορατού και αοράτου, ο Θεός που είναι Κύριος της Ζωής και του Θανάτου μας έδωσε μία ξεχωριστή και μοναδική ιδιότητα, μας αξίωσε να είμαστε παιδιά του και μας έδωσε το προνόμιο να τον έχουμε Πατέρα. Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι έχει Πατέρα του τον Θεόν δεν φοβάται τίποτα, έστω και αν δεν έχει κανέναν σε αυτή τη ζωή και όλοι τον πολεμούν και όλοι είναι εναντίον του.

 

1
1
1