Λαγκαδά Ιωάννης: Οι Σχολές να μην δίνουν διπλώματα για ανέργους

Loading...


Εκδήλωση για την βράβευση των εισαχθέντων του Ακαδημαικού έτους 2012 – 2013

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα «Μυγδωνία» των Λουτρών Λαγκαδά, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαγκαδά και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό τη βράβευση των εισαχθέντων σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της χώρας μας κατά το ακαδημαικό έτος 2012 – 2013.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης στην ομιλία του τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρει απόψε όλους αυτούς που καταξιώθηκαν να ζήσουν τη χαρά την επιτυχίας. Υπογράμμισε δε ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς πολίτης της ακαδημαϊκής οικογένειας και δεν είναι τυχαίο οτί μέσα από την επαρχία μας 250 παιδιά κατόρθωσαν, παρά τις δυσκολίες και παρά τις δυσχερείς συνέπειες της κρίσεως την οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αυτό που αποτελούσε οραματισμό και ευγενή πόθο. Απευθυνόμενος δε προς τον Δήμαρχο Λαγκάδα κ. Ιωάννη Αναστασιάδη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθυνε συγχαρητήρια τονίζοντας ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε και με τον τρόπο του επαίνου στα παιδιά μας, διότι δυστυχώς εκείνο που βιώνουν είναι η απόγνωσις είναι η απογοήτευσις που λαμβάνουν από όλες τις κατευθύνσεις.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στους επιτυχόντες ανέφερε πως από αυτούς εξαρτώνται πολλά και στα χέρια τους έχουν δυνάμεις τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για το καλό του τόπου, της πατρίδας και για την περήφανη εξέλιξη τους στην ακαδημαϊκή τους καριέρα.

Στη συνέχεια του λόγου του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι χρειάζεται ένας καλός συντονισμός ώστε οι Σχολές να μην δίνουν διπλώματα για ανέργους τονίζοντας ταυτοχρόνως την ανάγκη προκειμένου να υπάρξει ένας προγραμματισμός έτσι ώστε τα παιδιά μας να αξιοποιούν τις γνώσεις και κατά την περίοδο των σπουδών και να τους εξασφαλίζουμε μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις εκείνες της αγαθής εξελίξεως. Υπάρχουν δυνατότητες και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν αρκεί ο έπαινος στους διευθυντές και στους καθηγητές των σχολείων αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε τελειώνοντας τα παιδιά μας να μπορούν να αποκαθίστανται αξιοπρεπώς με την απασχόληση και με το ιερό δικαίωμα της εργασίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε ο Θεός να επευλογεί την πορεία των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, να έχουν καλές σπουδές, καλή πρόοδο και να μην ξεχνούν την επαρχία Λαγκαδά από την οποία προέρχονται και να έχουν πάντοτε στη σκέψη τους θετικούς λογισμούς για να βοηθήσουν τον τόπο και να προσφέρουν σ’ αυτόν ό,τι το καλύτερο.

1