Λαγκαδά Ιωάννης: «Ο Εσταυρωμένος φέρνει την ενότητα ανάμεσα στον Θεό και στον άνθρωπο»

Loading...


Με ιεροπρέπεια και μέσα σε κλίμα βαθιάς κατανύξεως και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρας, τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 25 Απριλίου, η Ακολουθία των Αγίων και Άχραντων Παθών του Κυρίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του , τον οποίον και πλαισίωναν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, παρέστησαν πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια και προσοχή μεγάλη ακροάσθηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια βιώνοντας παράλληλα μέσα από τους κατανυκτικούς ύμνους και τα τροπάρια τα δραματικά γεγονότα των Παθών του Κυρίου και προσκυνώντας στο τέλος τον Θείο Εσταυρωμένο, που εισόδευσε αίροντας Τον ο Σεβασμιώτατος, εκφωνώντας το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…», εναποθέτοντας ενώπιον Αυτού τον Σεβασμό και την Αγάπη τους.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, σημείωσε ότι «σήμερα καλούμεθα όλοι μας να ακούσουμε το άφωνο κήρυγμα και την άφωνη διδασκαλία, που είναι και η πιο ικανή ρητορεία. Είναι το κήρυγμα που απευθύνει προς όλους μας ο Κύριος, με ανοιγμένα τα χέρια Του πάνω στον Σταυρό, ενώνοντας τα διεστώτα και φέρνοντας την ενότητα ανάμεσα στον Θεό και στον άνθρωπο».

»Το άφωνο κήρυγμα πάνω στον Σταυρό διδάσκει την συγνώμη. Ας διδαχθούμε από αυτό και ας σταυρώσουμε και εμείς όλα εκείνα τα πάθη και τις εφάρματες τροπές που μας κρατούν μακριά από τον Θεό, μακριά από τον πλησίον και μακριά από τον ίδιο μας τον εαυτό».

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr