Λαγκαδά Ιωάννης για βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που λένε για σεβασμό στη διαφορετικότητα, να σέβονται πρώτοι (φωτο)

Loading...


Κατά τον λαμπρό εορτασμό της Κυριακής προ των Φώτων, συμπίπτουσας με την εορτή των Αγίων Θεοπέμπτου και Θεωνά των μαρτύρων και της Οσίας Συγκλητικής των οποίων την μνήμη τιμά σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Τελετής του Μεγάλου Αγιασμού εις τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λητής.

Τον Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Επίκουρος Καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ., Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σκρέττας, ο οποίος και αναφέρθηκε  στο νόημα της τρέχουσας περιόδου που διανύουμε, το λεγόμενο και Πάσχα του Χειμώνα, το εορταστικό δηλαδή Άγιο Δωδεκαήμερο των θεμελιακών για την Σωτηρία μας Δεσποτικών εορτών.
Στην σημερινή ακουσθείσασα Ευαγγελική Περικοπή ο π. Νικόδημος υπεγράμμισε την φράση «Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ τοῦ Θεοῦ», τονίζοντας ότι η φράση αυτή σηματοδοτεί μίαν αρχή χωρίς τέλος. Παρότι τα κοσμικά πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν κάποτε, η ζωή του Ευαγγελίου αρχίζει μεν την Θεία Οικονομία και την Σάρκωση του Χριστού, αλλά δεν τελειώνει κοσμικά, αφού αιωνίζεται στην ατελεύτητη Βασιλεία των Ουρανών προς την οποία οδεύει η Εκκλησία μας. Το συγκλονιστικό προδρομικό κήρυγμα εντοπίζεται στον λόγο «ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου, εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους αὐτοῦ» σηματοδοτεί την οδό της ευθείας και αληθινής πορείας, μία οδό γνήσια, Θεϊκή και Αγιαστική.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, μετέβει  εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου-Λητής όπου ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα παρουσία πολλών ενοριτών αλλά και νέων της Ιστορικής ενορίας της Λητής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να δώσουν στον εαυτό τους μία ευκαιρία να ζουν πάντα τα τελούμενα, τα νοούμενα και τα θεμελιακά στοιχεία της Πίστεως, τα οποία θέτουν γερά θεμέλια στην πορεία της ζωή τους.
Αν συνεχίζουμε να χτίζουμε χωρίς θεμέλια, το οικοδόμημα αυτό της Ελληνικής κοινωνίας θα καταρρεύσει, καθότι χωρίς τον Χριστό δεν δύναται να προκόψουμε και να υπάρχουμε ως Έθνος. Για τον λόγο αυτό όλοι μας πρέπει να μεριμνήσουμε και να φροντίσουμε τα παιδιά και οι νέοι μας να είναι κοντά στην Εκκλησία, να ακούν τον Λόγο του Θεού και του Ευαγγελίου, να θωρακίστουν Πνευματικά, καθόσον σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούμεθα σε ηθικά, πνευματικά, ψυχικά και κάθε είδους ναυάγια.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη στον άδικο σφαγιασμό των αδελφών μας Χριστιανών στην Συρία παρακαλώντας επιτέλους να σταματήσει αυτή η άδικος και ανελέητος δίωξη. Τέλος,  παίρνοντας αφορμή από το πρόσφατο περιστατικό με Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο οποίος με χυδαίο τρόπο καθύβρισε τα ιερά και τα όσια, διαλέγοντας αυτές τις ημέρες αυτό το κακόγουστο αστείο να εμπαίξει ακόμα και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τόνισε ότι, εφόσον αυτοί κάνουν λόγο για σεβασμό στην διαφορετικότητα, πρέπει πρώτα οι ίδιοι να σεβαστούν αυτούς που πιστεύουν και αυτούς που υποστηρίζουν την συνέχεια των προγόνων μας, την παράδοση της ζωής και της Πίστης μας στον Ιησού Χριστό, τον Σαρκωθέντα Υίο και Λόγο του Θεού.

1
1
1