Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου της Νάουσας, Αγίου Θεοφάνη του θαυματουργού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το διήμερο 18-19 Αυγούστου η ηρωική πόλη της Νάουσας πανηγύρισε τον πολιούχο της Άγιο Θεοφάνη τον θαυματουργό. Την Παρασκευή το εσπέρας τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βεροίας: «Xοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ενω έλαβε μέρος ο Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιερής εικόνας του Πολιούχου αγίου Θεοφάνους αλλά και της τιμίας του κάρας που φυλάσσεται στον ναό.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Βεροίας: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και εγκώμια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 19 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε στον ίδιο ναό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων προχείρισε σε Αναγνώστη τον κ.Αντώνιο Μπαχάνο».

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ