Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερέπετρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, εορτή της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού, Επισκόπου Τριμυθούντος της Κύπρου, ο φερώνυμος ιστορικός Ιερός Ενοριακός Ναός της Τοπικής Κοινότητας Ρίζας , με το μοναδικό και περίτεχνο τέμπλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο του Θαυματουργού αγίου, στα θαυμαστά γεγονότα που περιγράφονται στο Απολυτίκιο της εορτής και στα θαύματα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Επίσης, με αφορμή το άφθορο και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, το οποίο φυλάσσεται στο φερώνυμο ναό της Κέρκυρας, υπογράμμισε ότι η χάρη του Θεού είναι εμφανής όχι μόνο στην ψυχή των Αγίων αλλά και στα σώματά τους, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά της καύσης των νεκρών, επισημαίνοντας ότι από την μινωική περίοδο επικρατούσε η παράδοση του ενταφιασμού και η απόδοση σεβασμού και τιμής στους νεκρούς. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τις πρεσβείες, την σκέπη και την ευλογία του προστάτη αγίου της Ενορίας Ρίζας.

Διαβάστε εδώ:  Αγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι όλων των όμορων Ενοριών, και παρέστησαν οι ενορίτες και αρκετοί πιστοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γδοχίων κ. Ιωάννης Δασκαλάκης.tilegrafima.gr