Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Ματρώνας στη Χίο

Loading...


Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη και με λατρευτική κατάνυξη εορτάσθηκε στη την 20η Οκτωβρίου πολυαρχιερατικώς η Ιερά Μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ματρώνης της Χιοπολίτιδος.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της : «Στον αγιασμένο τόπο της ασκήσεώς της, το χωριό Κατάβασις της Χίου, και στον Ι. Ενοριακό Ναό της Αγίας Ματρώνης, προσήλθαν πλήθη πιστών για να εκφράσουν την πίστη και την ευσέβειά τους στην τιμωμένη Αγία.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος (Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), Χίος στην καταγωγήν, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ο Σεβ. Χίου κ. Μάρκος κατά το Θείον Κήρυγμα αναφέρθηκε στη ασκητική ζωή της Οσίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους πνευματικούς αγώνες της, με την τήρηση της αγνότητας της ψυχής και του σώματος, της ακτημοσύνης και της πλήρους υπακοής στο θέλημα του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι όλη η ζωή της Αγίας ήταν μεστή αγαθών έργων, ελεημοσύνης και ταπεινού φρονήματος, και εκάλεσε τους πιστούς, όπως η Αγία Ματρώνα με τους πνευματικούς της αγώνες έγινε μέτοχος ζωής αιωνίου και δόξης από τον Άγιο Θεό, και εκείνοι να πορεύωνται αγωνιζόμενοι πνευματικά για να αξιωθούν της αιωνίου ζωής.

Διαβάστε εδώ:  Εκθεση φωτογραφίας εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσης ο Χιώτης Ποιμενάρχης προσφωνόντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αβήλων, ενάρετο, συνετο και ταπεινο Ιεραρχη, με μεγάλη προσφορά στην Εκκλησια του Χριστού και το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, τον ευχαρίστησε ολοθύμως για την παρουσία και τη συμμετοχή του στον εκκλησιαστικό εορτασμό της μνήμης της Οσίας μητρός ημών Ματρώνης της Χιοπολίτιδος και ευχήθηκε, ο Παναγαθος Κύριος και Θεος μας να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει για κάθε πνευματική καρποφορία για τη δόξα του Θεού και της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς εικόνος της Αγίας στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού και η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος από τους πιστούς».tilegrafima.gr