Λαμπρή πανήγυρις στη Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας

Λαμπρώς και με την παρουσία πλήθους κόσμου πανηγύρισε η Μονή Παναγίας Προσιώτισσας στην Ευρυτανία.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: “Μετά πάσης λαμπρότητος και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε η Σύναξις της Παναγίας Προυσιωτίσσης, το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, με επίκεντρο το ιστορικό και ξακουστό Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιωτίσσης στον Προυσό Ευρυτανίας, όπου φυλλασσεται η περίπυστος ιερά εικών της Θεοτόκου.

Την παραμονή το εσπέρας εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου και συγχοροστατούντος του οικείου Ιεράρχου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο που διεδραμάτισε η Θεοτόκος για την σωτηρία των ανθρώπων και την αξία που έχει η Θεοτόκος στην ζωή των πιστών. Δεν παρέλειψε να αναφέρει και τους δεσμούς που συνδέουν την Παναγία την Προυσιώτισσα με την Προύσα της Βιθυνίας.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευσις της Θαυματουργού ιεράς εικόνος εις του χώρους της Ιεράς Μονής και εν συνέχεια τελέσθηκε ιερά αγρυπνία.

Την κυριώνυμον ήμερα τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο απ τους προαναφερθέντες Αρχιερείς με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της τοπικής εκκλησίας, αλλά και άλλων Ιέρων Μητροπόλεων.

Την διακονία του θείου λόγου θεράπευσε ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου Αρχιμανδρίτης Νήφων Συριανός, οποίος με γλαφυρότητα και ρητορική δεινότητα αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου σχολιάζοντας τον στίχο του ιερού υμνωδού “ακατανόητον θαύμα πως γαλουχείς τον Δεσπότην;”

Την πανήγυρη λάμπρυνε χορός ιεροψαλτών εξ Αθηνών”.