Λαμπρή Πανήγυρη της Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, το περίπυστο αυτό σεμνείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τον Προστάτη και Έφορό της, τον Ζηλωτή και Πυρίπνοα Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μονής, το εσπέρας της Τετάρτης 19ης Ιουλίου 2017 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Μητροπόλεώς μας και πολλών πιστών που προσήλθαν ευλαβείς προσκυνητές στη Χάρη του Ζωντανού Προφήτου.

Το πρωί της Πέμπτης 20ής Ιουλίου 2017, κυριωνύμου ημέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, και ακολούθως Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο. Μαζί τους συλλειτούργησαν πολλοί Κληρικοί. Παρά το γεγονός ότι η ημέρα ήταν εργάσιμη, αρκετοί ήταν οι πιστοί που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε χαρισματικά, όπως πάντοτε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, γνωστός στο πανελλήνιο από τα υπέροχα κηρύγματά του ως Ιεροκήρυκος, Αρχιμανδρίτου τότε, επί σειρά ετών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Ο Σεβ. κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη διαχρονική επικαιρότητα του Προφήτη Ηλία, ο οποίος, εάν δρούσε στο σήμερα, θα αγωνιζόταν να επαναφέρει τους σύγχρονους ανθρώπους από την προσκόλλησή τους στα ψευτοείδωλα της εποχής μας στη λατρεία του μόνου Αληθινού Θεού, με τον ίδιο ζήλο όπως το έπραξε και τότε που οι Ισραηλίτες είχαν εγκαταλείψει τον Θεό και είχαν προσχωρήσει στη λατρεία του ψευτοθεού Βάαλ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με λιτανευτική πομπή οι Σεβ. Αρχιερείς, ο Κλήρος και ο λαός κατευθύνθηκαν στη μεγάλη λίθινη λαξευτή τράπεζα που δεσπόζει στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου, κάτω από τον ίσκιο της αιωνόβιας κληματαριάς, τελέσθηκε η ευλόγηση των άρτων και η απόλυση της Θείας Λειτουργίας.

Διαβάστε εδώ:  Ο Ρεθύμνης Ευγένιος στα εγκαίνια της Πινακοθήκης της Ι.Μ. Αρκαδίου (ΦΩΤΟ)

Ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Παντελεήμονα για την τιμή και την ευλογία που επιδαψίλευσε η παρουσία του στην Τοπική μας Εκκλησία και στο ιστορικό της Μοναστήρι των Ρουστίκων και ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές να αξιώνονται επί πολλές σειρές ετών να συνεορτάζουν με πνευματική ευωχία και αγαπητική συνύπαρξη, μέσα στην Εκκλησία, την Ιερή Μνήμη του μεγάλου Προφήτη.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ρουστίκων, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, και ολόκληρη η Αδελφότητά της ευχαριστούν θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ευγένιο για την κατ’ έτος ευλογητή παρουσία του κατά την Ιερά Πανήγυρη της Μονής και την εν γένει πατρική μέριμνά Του για την εύρυθμη λειτουργία της. Ιδιαιτέρως εφέτος εκφράζουν την ευχαριστία τους στον Σεβ. Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος προεξήρχε της Πανηγύρεως, σε όλους τους καλούς αδελφούς Κληρικούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες και στον μουσικολ. Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Θεολόγο κ. Αντώνιο Μιχελουδάκη που διακόνησε χαρισματικά το Ιερό Αναλόγιο.

Εγκάρδιες ευχαριστίες επίσης εκφράζονται οφειλετικά στους πολυάριθμους ευσεβείς προσκυνητές της Μονής αλλά και στους ακάματους αφανείς διακονητές της, οι οποίοι κάθε χρόνο καταθέτουν πολύ κόπο και χρόνο για την κατά το δυνατό άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως.
Τέλος, δίκαιος έπαινος και ευγνώμονα ευχαριστία εκφράζεται προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρουστίκων, οι οποίοι ανελλιπώς, κατά τα τελευταία έτη, επωμίζονται την διακονία της φιλοξενίας των προσκυνητών κατά την ημέρα της Πανηγύρεως, παρασκευάζοντας και διανέμοντας τα εόρτια εδέσματα.

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων εύχεται σε όλους τους ευσεβείς και ορθοδόξους χριστιανούς να έχουν πάντοτε στις καρδιές τους την εδραία πίστη και τον πύρινο ζήλο του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ώστε να αξιώνονται, όπως εκείνος, να ζουν την παρουσία του Θεού ως «φωνή αύρας λεπτής» που θα δροσίζει τις ζωές τους στους αυχμηρούς και φλογώδεις καιρούς μας».tilegrafima.gr