Κυριακή μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολης Σύμης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 18η Αυγούστου 2019, ο χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού του Χωριού στην Σύμη, με συλλειτουργούς, τον Εφημέριο του Αγίου Ελευθερίου π Δημήτριο Γεωργιάδη και τον Διάκονό του π. Γεώργιο Κακακιό.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της : “Τα αναλόγια κόσμησαν ο ιεροψάλτης κ. Μιχαήλ Κυπριώτης και ο ιεροψάλτης κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης οι οποίοι απέδωσαν με ιδιαίτερη κατάνηξη και ευλάβεια την υμνολογία της ημέρας .

Διά την δύμανιν της πίστεως μίλησε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας στο κύρηγμά του, με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της θ΄ Κυριακής του Ματθαίου. Πίστης χωρίς ταλαντεύσεις που στερεώνει η θεία Χάρις στην καρδιά του Χριστιανού, και του επιτρέπει να περπατάει με θάρρος πάνω στα κύματα της ζωής που ορθώνονται στην πορείαν του, χωρίς ολιγοπιστία, με απόλυτη εμπιστοσύνη σε Εκείνον φωνάζοντάς του το «Κύριε σώσον με».

Τέλος, με την μέριμνα της φιλόξενης οικογένειας των Επιτρόπων του Ι. Ναού, προσφέρθηκαν στους εκκλησιαζομένους καφές και πατροπαράδοτα κεράσματα στο ευσκιόφυλλο προαύλιο, προκειμένου το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, να επισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής των ανθρώπων”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr