Ξεκινά με την αρωγή της Μητρόπολης Φθιώτιδος η καταγραφή όσων έχουν πρόβλημα με το ρεύμα

Loading...


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο, κοινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες ευπαθών ομάδων πολιτών του Δήμου.

Σύμφωνα με το lamiareport, στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικολάου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Τομεάρχης του Κλάδου Πωλήσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ.Νικόλαος Τρίγγας, η Δ/ντρια Καταστήματος Πωλήσεων Δ.Ε.Η. Α.Ε. κα Δήμητρα Ντάλλα, ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. κ.Ηλίας Ντζιαβός, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ.Κων/νος Μουστάκας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Γεωργία Λυκοτσέτα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχ. κ.Ακης Ζωμένος, από το Γραφείο Διαμεσολάβησης ο Δημ. Σύμβουλος κ. Απ.Παπαποστόλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας κ. Δημ. Μώρης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γιώργος Κοτρωνιάς μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης και της Δ.Ε.Η., για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ στο γραφείο μου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικολάου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Τομεάρχης του Κλάδου Πωλήσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ.Νικόλαος Τρίγγας, η Δ/ντρια Καταστήματος ΠωλήσεωνΔ.Ε.Η. Α.Ε.κα Δήμητρα Ντάλλα, ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. κ.Ηλίας Ντζιαβός και βέβαια εκπρόσωποι των κοινωνικών δομών του Δήμου μας και ασχοληθήκαμε με το πώς θα συντονιστούμε για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά τα οποία προβλέπονται για τους συμπολίτες μας που έχουν κομμένο ρεύμα ή που πρέπει να ενταχθούν το Κοινωνικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.

1. Ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι οποιοσδήποτε δημότης-πολίτης επιθυμεί, μπορεί να ζητήσει άμεσα να ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Η.. Προϋπόθεση να εκδίδεται ο λογαριασμός στο όνομα του ή στο όνομα της συζύγου του αν κάνουν κοινή δήλωση. Οποιοσδήποτε λοιπόν δημότης, μπορεί στο τηλέφωνο 2109298000 με απλή αστική χρέωση, να παίρνει τηλέφωνο σ’ αυτό το νούμερο και να δίνει, το Α.Φ.Μ., τον αριθμό του Α.Δ.Τ. και τον αριθμό του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. και να ζητάει την ένταξή του στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Η., αυτό μπορεί να γίνει άμεσα ή και μέσω του site της Δ.Ε.Η.

2. Όποιος συμπολίτης μας έχει οποιοδήποτε πρόβλημα διακοπής ρεύματος ή άλλο οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μη τη Δ.Ε.Η., μπορεί να έρχεται στο Δήμο μας, στην οδό Σκληβανιώτη 8 στο ισόγειο του Δημαρχείου και εκεί, με ένα λογαριασμό της Δ.Ε.Η., να ζητάει τη λύση του προβλήματος του, είτε αυτό είναι κομμένο ρεύμα, είτε είναι η ένταξή του στις ευεργετικές ρυθμίσεις μέσα από το Κοινωνικό Τιμολόγιο.Παράλληλα μπορεί να πηγαίνει στις κατά τόπους ενορίες στον ιερέα της περιοχής του και επίσης με ένα λογαριασμό της Δ.Ε.Η. και εκεί επίσης μπορεί να ζητάει την επίλυση του προβλήματος του.
Άρα λοιπόν οι δημότες μας μπορούν όσοι έχουν κομμένο ρεύμα από τη Δευτέρα το πρωί είτε στο Δημαρχείο Σκληβανιώτη 8, είτε στις κατά τόπους ενορίες με ένα λογαριασμό της Δ.Ε.Η. να έρχονται να ζητάνε επίλυση του προβλήματος τους.

3. Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και ο Δήμος Λαμιέων, θα δημιουργήσουν λίστες των ανθρώπων που έχουν κομμένο ρεύμα ή που έχουν κάποιο πρόβλημα και με απόλυτη εχεμύθεια, αυτές τις λίστες θα τις μεταβιβάσει ο Δήμος και η Μητρόπολη στη Δ.Ε.Η. και πλέον εκεί θα εξεταστούν να την αρμόδια επιτροπή.

Η αρμόδια επιτροπή συστήθηκε σήμερα και την αποτελούν, εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. ο οποίος θα είναι και ο Συντονιστής, εκπρόσωπος του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωπος του Δήμου Λαμιέων.

Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι, είτε δεν είναι στο όνομα τους, είτε έχει κοπεί το ρεύμα και χρειάζεται, επειδή έχει λήξει η διάρκεια της άδειας τους, υπογραφή στο σχέδιο επάνω από Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, είτε από Ηλεκτρολόγο Εγκαταστάτη. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ζητούμε και από το σύλλογο των Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων, αλλά και από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος να παρακαλέσουν τα μέλη τους να κάνουν αυτή τη διαδικασία του ελέγχου και της υπογραφής των σχεδίων στις περιπτώσεις, που χρειάζεται, όπου χρειάζεται, με το ελάχιστο δυνατό κόστος, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους συμπολίτες μας.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω, ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε και να συμβάλλουμε στην ανακούφιση των συμπολιτών μας, γιατί σε μια τέτοια δύσκολη περίπτωση όλοι οι φορείς θα πρέπει να απλώσουμε το χέρι μας, να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας, ώστε κάτω από αυτό το δίκτυ μην πέφτει κανένας συμπολίτης μας και να μην φτάνει σε ένα όριο κάτω από το οποίο, χάνεται ακόμα και η αξιοπρέπειά μας».