Κορίνθου Διονύσιος: Τρώμε για να ζούμε και όχι ζούμε για να τρώμε

Loading...


Άλλη μια συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, η 9η κατά σειρά, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 2 Μαρτίου στην «Κροκίδειο Αίθουσα». Το ενδιαφέρον θέμα και οι γνώσεις συνακολουθούμενες από την εμπειρία, που χαρακτηρίζουν την Παιδίατρο Δρ. Μαργαρίτα Μπίτση – Παπαφωτίου, ήταν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την επιτυχία της συνεδρίας. Η πολύπειρη  και εξειδικευμένη Επιστήμων αναφέρθηκε στην νόσο της παιδικής παχυσαρκίας, αναλύοντας τα αίτια που την προκαλούν και θέτοντας την σωστή  βάση αντιμετώπισης μέσω των καταλλήλων διατροφικών χειρισμών  σε συνδυασμό με την  αύξηση της σωματικής άσκησης. Ιδιαιτέρως τόνισε  την αναγκαιότητα της αποφυγής των γρήγορων φαγητών (fast foods), καθώς και την μείωση της ζάχαρης από την καθημερινή διατροφή και συνέστησε την μεσογειακή διατροφή, ως την ιδανική για την απώλεια του βάρους. Ακολούθως, επισήμανε πως η παχυσαρκία ευθύνεται για πολλές από τις αρρώστιες του ανθρωπίνου σώματος.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την διακεκριμένη Επιστήμονα, τόνισε την αναγκαιότητα της προσεγμένης διατροφής σε ποσότητα και ποιότητα ως και την βλαπτικότητα των υπερβολών για το ανθρώπινο σώμα, χρησιμοποιώντας την έκφραση «τρώμε για να ζούμε και όχι ζούμε για να τρώμε», προς αποφυγήν της ηδυπαθούς διαθέσεως της γαστριμαργίας.

Κλείνοντας την  επιτυχημένη συνάντηση υπενθύμισε την μεγάλη αξία της Νηστείας, η οποία σφραγίζει την περίοδο της επερχομένης Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που, πέρα από τα προφανή πνευματικά οφέλη για τον Χριστιανό, έχει και ικανοποιητικά διατροφικά ευεργετικά αποτελέσματα.