Κορίνθου Διονύσιος: «Οι βιοτικές μέριμνες μπορούν να «πνίξουν» τον άνθρωπο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στην Ι. Ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος χοροστάτησε χθες, Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, ο στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, πλαισιωμένος από τον Παν/τον Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Εφημέριο του Ι. Ναού και τους Διακόνους του, ενώ το ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησε ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης.

Λόγους πατρικούς προς τους Ευσεβείς Χριστιανούς απηύθηνε ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία δεσπόζει αυτές τις ημέρες, ως μητέρα όλων των ανθρώπων, που ακολουθούν τα ᾽χνάρια του «νέου Αδάμ», δηλαδή του Χριστού. Επιπρόσθετα, ανέλυσε το τροπάριο του Μ. Παρακλητικού Κανόνος «Ἐκύκλωσαν αἱ τοῦ βίου με ζάλαι, ὥσπερ μέλισσαι κηρίον …», το οποίο παρομοιάζει τις βιοτικές μέριμνες με τις μέλισσες, που όσο καλές και εργατικές φαίνονται, τόσο επικίνδυνες και βλαβερές μπορούν να καταστούν, όταν αισθανθούν ότι απειλούνται. Ομοίως και οι βιοτικές μέριμνες μπορούν να «πνίξουν» τον άνθρωπο, να του αφαιρέσουν την πνευματικότητά του και να τον καταστήσουν έρμαιο και θύμα της υλικής «καθημερινότητος».

Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχόμενος η φιλόστοργη Παναγία Μητέρα μας να αποτελέσει καταφύγιο για όλους τους Χριστιανούς και να διώξει και να γλυκάνει τον πόνο και τα προβλήματα που τους ταλανίζουν σε καθημερινή βάση.

1008kor (1).jpg
1008kor (2).jpg
1008kor (3).jpg
1008kor (4).jpg