Κορίνθου Διονύσιος: «Κάθε Ναός είναι λιμάνι καταφυγής για τον πιστό» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 τελέσθηκαν κατά την Εκκλησιαστική Τάξη τα του Ενοριακού Αγίου Ιωάννου, του Θεολόγου, στο Παναρίτι Κορινθίας.

Τα Ιερά Εγκαίνια, τα οποία είναι μοναδικά για τον εκάστοτε Ι. Ναό, τέλεσε με ιεροπρέπεια και κατάνυξη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώπιον Αρχών και πλήθους κόσμου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς τόσο το εσπέρας της Παρασκευής, 4ης Νοεμβρίου κατά την κατάθεση των Αγίων Λειψάνων και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και το πρωί της επομένης ημέρας, Σάββατο 5η Νοεμβρίου, κατά την Τελετή των Εγκαινίων.

Διαβάστε εδώ:  Κορίνθου Διονύσιος: «Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ακήρυκτου πολέμου» (ΦΩΤΟ)

Καθ᾿ όλη την διάρκεια της Τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης διέκοπτε επεξηγώντας αναλυτικά κάθε τι το οποίο είχε να κάνει με την τελετουργική διαδικασία αυτής της μοναδικής Ιεροτελεστίας, ώστε όλοι οι πιστοί να κατανοούν και να συμμετάσχουν ενεργά στο Ι. Μυστήριο, τονίζοντας ταυτόχρονα την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του κάθε Ι. Ναού, ως Ιερού Τόπου, στον οποίο Λατρεύεται και Δοξολογείται ο Θεός και αποτελεί λιμάνι καταφυγής για τον κάθε πιστό.

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos 0711kori-naos