Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 29 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως που έσπευσαν να πάρουν μέρος στη χαρά της Πανηγύρεως.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, στο οποίο συνδυαζόταν άριστα το πνευματικό περιεχόμενο με το λογοτεχνικό ντύμα, εξήρε την προσφορά και την αφοσίωση των Μυροφόρων Γυναικών στο θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου.

Μέσα στους αιώνες, η Εκκλησία αναγνωρίζει και τιμά τούτη τη διακονία, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα και με την ίδια ένταση αυτοθυσίας, από τις διακόνισσες, τις σύγχρονες Μυροφόρες.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση: «στην πιο ιερή στιγμή της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος δέεται «υπέρ των διακονισσών της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως», μνημονεύει τον κόπο όλων των γυναικών της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες με αφοσίωση, υπακοή στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου και πνεύμα αυταπάρνησης και θυσίας διακονούν στους διάφορους τομείς του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης».

Διαβάστε εδώ:  Κυριακή των Μυροφόρων

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Συνταγματάρχης κ. Ταβουλάρης, Διοικητής του Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος»