Κυδωνίας Δαμασκηνός: Ο Άγιος Κοσμάς δίδαξε στον κόσμο τον Χριστό και την αλήθεια (ΦΩΤΟ)

Loading...


TIMHΘΗΚΕ Ο

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της και όπου καθημερινά από αυτόν το Ναό γίνεται η αναμετάδοση του Όρθρου και της καθώς και των Ακολουθιών του Εσπερινού και του Αποδείπνου, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας Ράδιο Μαρτυρία.

Tην παραμονή της εορτής Τρίτη 23 Αυγούστου τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου  Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και πλειάδος κληρικών και Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων Ιερέων της Μητροπόλεως .

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος υπήρξε ένας Απόστολος του Ευαγγελίου στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Ο Άγιος Κοσμάς τον οποίο εορτάζουμε σήμερα, αγωνίστηκε, απέκτησε εμπειρία και προσπάθησε να την δώσει στους ανθρώπους. Έτσι στο όνομα του τότε Οικουμενικού Πατριάρχου, τον απέστειλε ο Θεός σε όλη την Ελλάδα να διδάξει τον Χριστό, να διδάξει την Αλήθεια. Ο Χριστός και η Αλήθεια ταυτίζονται. Να διδάξει στους ανθρώπους επίσης, το πως θα διάγουν τη ζωή τους, έτσι ώστε η πορεία τους να είναι αληθινή.

Επίσης την παραμονή της εορτής μετά το τέλος του Εσπερινού, το Γραφείο Νεότητος και ο Δ/ντης αυτού διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης με τον π. Ιωάννη Κουκουράκη και τους συνεργάτες τους διοργάνωσαν εορταστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα ” Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Φάρος της Ορθοδοξίας”!

Την όμορφη εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Ιωσήφ Μανουσακάκης. Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από την παιδική χορωδία της Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση της δασκάλας και καθηγήτριας αρμονίου κ. Βασιλικής Αθανασιάδου – Πετράκη, τραγούδια από την μεικτή χορωδία της Μητροπόλεως  υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Ελλής Παπαλιονάκη – Παγωνίδου, καθώς και ένα μουσικοκινητικό δρώμενο την επιμέλεια του οποίου είχαν τα στελέχη της Δ΄Κατασκηνωτικής Περιόδου των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως  ”ο Άγιος Παύλος”.

Την αφιερωμένη εκδήλωση στον Άγιο Κοσμά έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τον κόσμο που παρευρέθηκε, τίμησε τα παιδιά που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως , με αναμνηστικά δώρα και εγκάρδιες ευχές.

Τα ονόματα των νικητών ανέγνωσε ο καθηγητής Πολυτεχνείου κ. Φώτιος Λαγουδάκης.

Το www.imka.gr ευχαριστεί για το φωτ. υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη και για την βιντεοκάλυψη τον κ. Απόστολο Τσέκο.

Από τον πανηγυρικό Εσπερινό: