Κερκύρας για Ουκρανικό : Αναγνωρίζουμε μόνο την Κανονική Εκκλησία υπό τον Ονούφριο

Loading...


Στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Μητροπολίτη Οδησσού και Ισμαήλ Αγαθάγγελο στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας, ο ιεράρχης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε την υποστήριξή του στην UOC, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής της Οδησσού.

Στην χαιρετιστήρια του ομιλία προς τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο ο Μητροπολίτης Νεκτάριος σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε εσάς, Παναγιώτατε, την ημέρα των γενεθλίων σας στο νησί με πολλούς αγίους, όπου ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Προσευχόμαστε ο Κύριος θα βοηθήσει την Εκκλησία σας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συνδέονται με εκκλησιαστικό σχίσμα και διαταραχή.

Αναγνωρίζουμε μόνο μία κανονική Εκκλησία, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ονούφριο, ο οποίος ερχόταν συχνά στην Κέρκυρα, λειτουργούσε εδώ ως απλός ιερέας».

Εις απάντησην ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο για την ευκαιρία να προσευχηθεί στον Άγιο Σπυρίδωνα και για την υποστήριξη της κανονικής Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε, στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαήλ Αγαθάγγελος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Τριμυθούντος στο νησί της Κέρκυρας και τέλεσε δέηση στα ιερά λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα Θαυματουργού του Τριμυθούντος. Στη δέηση συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr