ΚΕΡΚΥΡΑ : Ιεράρχες και λαός στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νεκταρίου

Loading...


Παρ’ όλη τη βροχόπτωση πλήθος πιστών, κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων ο Εισαγγελέας Εφετών Κερκύρας κ. Λ. Πατσαβέλας, ο Εφέτης Κερκύρας κ. Χαρ. Μαυρίδης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας κα Μερόπη Υδραίου και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, στον οποίο τελέσθηκε χθες το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, με την συμπροσευχητική συμμετοχή Κληρικών και Μοναχών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Σύρου, τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος σήμερα μας ιχνηλατεί προς τον προσωπικό του Παράδεισο, μέσα από το μονοπάτι της υπομονής, της αγάπης, της αμνησικακίας και της αφοσίωσης προς την Εκκλησία.

Διαβάστε εδώ:  Κέρκυρα: Ιερέας κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικες -Σε διαθεσιμότητα ο Παπάς

Κατακλείων το λόγο του ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και κάλεσε τον πιστό λαό της Κέρκυρας να αγαπά και να τιμά τον Ποιμενάρχη του, για τον οποίο ό,τι πολυτιμώτερο έχει είναι το λογικό του ποίμνιο, ο λαός.tilegrafima.gr