Κερκύρας Νεκτάριος: «Με τη νέα ύλη των Θρησκευτικών τα παιδιά δεν οικοδομούνται πνευματικά» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ο ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλυκών.

Στο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας και την ανάσταση του υιού της χήρας της Ναϊν, από το Χριστό μας, επισημαίνοντας ότι ο Κύριος λέγει στη γυναίκα ηγετικά να μην κλαίει, δίδοντάς της κουράγιο, θάρρος και ελπίδα και από την άλλη στρέφεται προς το νεκρό και τον προστάζει Θεϊκά να εγερθεί. Και τότε συντελείται το θαύμα.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι δυστυχώς σήμερα εμείς οι άνθρωποι έχουμε θεώρηση και μεριμνάμε μόνο για τα επίγεια και τα υλικά, αδιαφορώντας για τα ουράνια και πνευματικά. Όμως παρά τις υλικές ανέσεις που του προσφέρονται, ο άνθρωπος συνεχίζει και να ασθενεί και να γηράσκει και να πεθαίνει. Η ζωή μακριά από τη Χάρη του Τριαδικού Θεού δεν έχει κανένα νόημα. Ένας λαός δεν καταστρέφεται από την κρίση της φτώχειας και των υλικών αγαθών, αλλά από την απώλεια της ταυτότητάς του, της Πίστεώς του, των παραδόσεων της πατρίδος του και της ιστορίας του. Συγκεκριμένα με τη νέα διδακτέα ύλη των τα παιδιά μας δεν οικοδομούνται πνευματικά. Εντός αυτών των βιβλίων ο αποκεκαλυμμένος Υιός και Λόγος του Θεού, συγκρίνεται με τους ιδρυτές διαφόρων θρησκειών και παρουσιάζεται απλώς ως ένας σοφός άνθρωπος που δίδαξε την ηθική!

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος παρότρυνε τους πιστούς και κυρίως τη νέα γενιά να έχουν θάρρος, το οποίο δίδει ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός. Μας καλεί ο Ίδιος να εγερθούμε από τον πνευματικό λήθαργο στον οποίο έχουμε περιέλθει και να στραφούμε σε Εκείνον που είναι το Φως, η Ζωή και η Ανάσταση.

1010KERK.jpg
1010KERK1.jpg
1010KERK2.jpg
1010KERK3.jpg

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr