Κατανυκτική Αγρυπνία του Αγίου Φανουρίου στην Παναγία Ελεούσα Μαλακώντα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης
Με λαμπρότητα κατάνυξη εορτάστηκε η εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσας στον Μαλακωντα Ερέτριας όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην εορτή για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 το εσπέρας τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία αρχής γενομένης του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού της Παρακλήσεως του Αγίου εν συνεχεία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας Εφημέριος της Ενορίας Μαλακώντα και κήρυξε τον θείο λόγο στον οποίο και αναφέρθηκε στον Άγιο Φανούριο. εν συνεχεία στην Θεία Κοινωνία πλήθος πιστών προσήλθε στο Άγιο Ποτήριο να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων την ώρα του Κοινωνικού οι κυρίες της ενορίας έψαλαν τα εγκώμια του Αγίου Φανουρίου.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο Πατήρ Θεαγένης ευλόγησε τις αμέτρητες φανουρόπιτες με τα εκατοντάδες ονόματα υπέρ υγείας που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους κατακλύζοντας όλο το προαύλειο χώρο της Παναγίας της Ελεούσας από όλη την ευρύτερη περιοχή του Μαλακώντα και απο την Ερέτρια παρών έδωσε και η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Πατήρ Θεαγένης ευχόμενος προς όλους τους πιστούς ο Άγιος Φανούριος να πρεσβεύει προς τον Κύριον και να φανερώσει σε όλους ότι το ποθούμενο και το καλύτερο για την πατρίδα μάς.tilegrafima.gr