Καναδά Σωτήριος: Οι γραμματισμένοι και τα ΜΜΕ της Ελλάδας νοθεύουν τη γλώσσα

Loading...


Τον κώδωνα του κινδύνου για την υποχώρηση της ελληνικής γλώσσας στις πιέσεις της παγκοσμιοποίησης κρούει ο μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος στην εγκύκλιό του με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Ο εκκλησιαστικός ηγέτης του Καναδά επισημαίνει ότι «γραμματισμένοι και τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας -όχι όλοι βέβαια- που θα έπρεπε να είναι οι φύλακες της γνησιότητας της ελληνικής γλώσσας, επιτρέπουν την νοθεία της.  Όχι µόνο την επιτρέπουν, κάµνουν τη νοθεία οι ίδιοι. Τους βλέπουµε και τους ακούµε καθηµερινά, στις τηλεοράσεις που φθάνουν κι εδώ στις µακρινές µας νέες πατρίδες».
Ο κ. Σωτήριος μέσα από την εγκύκλιό του καλεί τους Ελληνοκαναδούς, «όχι για τη διάσωση, αλλά για την επικράτηση του ελληνικού πολιτισµού. Για την επικράτηση του φωτός της Ορθοδοξίας που είναι η Αλήθεια προσωποποιηµένη».
Ο μητροπολίτης Καναδά προτρέπει τους Ελληνορθοδόξους να μείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους, να μην αποκάμουν και να κατακτήσουν την κορυφή της πυραμίδας, που είναι η σωτηρία.
«Πρόσεχε μην αποκάμεις στο δρόμο. Η νίκη είναι δική σου» καταλήγει στην έκκληση για την επιβίωση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας των Ελλήνων της Καναδικής Διασποράς.