Και ο Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον της ΕΡΤ και της Κ.Ακριβοπούλου

Loading...


Μετά τον Μητροπολίτης Μεσσηνίας, και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εκφράζει μέσω ανακοίνωση τη διαμαρτυρία του προς την ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου για τους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της χθεσινής της εκπομπής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Όταν στο διαδίκτυο έχεις καταθέσει 5 κείμενα, δημόσια ανακοινωθέντα στις 22/4/2013, 23/4/2013, 29/4/2013, 20/9/2013, και 16/12/2013, τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο με τα οποία καταδικάζεις τον παγανιστικό χαρακτήρα του πολιτικού μορφώματος «Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» που αποτελεί ιδεολογική συνέχεια του αποκρυφιστικού και σατανιστικού ερμητικού τάγματος «Χρυσή Αυγή» του 19ου αι. των Γέιτς, Πεσόα και Κρόουλι, παρουσιάζοντας πανελληνίως τα αποδεικτικά στοιχεία για το ιδεολόγημά της και τον σαφή αντιχριστιανικό της χαρακτήρα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αποτελούν κίνδυνο για την Εκκλησία και το Έθνος οι θέσεις του πολιτικού αυτού μορφώματος, αποτελεί βαρύτατη συκοφαντία και εξύβριση η δημόσια αναφορά στην εκπομπή της ΕΡΤ της 19/11/2018 «Δεύτερη ματιά» της κ. Κατερίνας Ακριβοπούλου, ότι υποβάλλων τις νομικές μου ενστάσεις ως υπεύθυνος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος διαποιμαίνων την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, είμαι «ακροδεξιός και χρυσαυγίτης» δηλαδή αυτό που πολλές φορές έχω καταδικάσει δημόσια ότι αποτελεί πνευματικό κίνδυνο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Επομένως όταν καταγγέλω με επιχειρήματα τον ΓΓ του «Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» που προλογίζει θετικά το βιβλίο του κ. Οδυσσέα Πατεράκη «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» εμπαίζω και παραπλανώ το ποίμνιό μου.

Κηδόμενος της αξιοπρεπείας μου διαμαρτύρομαι έντονα για την κατάπτωση της κρατικής και λαοσυντήρητης τηλεοράσεως της ΕΡΤ από τις άκριτες, ψευδείς και συκοφαντικές τοποθετήσεις της κ. Κ. Ακριβοπούλου και καταφεύγω άμεσα εναντίον της ΕΡΤ και εναντίον της κ. Ακριβοπούλου στην τακτική και ποινική Δικαιοσύνη και βέβαια με αναφορά μου στο ΕΣΡ.

Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται. Το έγκλημά μου είναι ότι αρθρώνω νομικό λόγο στα νομικά ζητήμα που θέτει το πλαίσιο συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας.

Δηλαδή ερωτώ και πάλι: Μπορείς να παραιτηθείς από την διεκδίκηση της περιουσίας σου, όταν σε έχει δικαιώσει το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και χωρίς καμμία ποινική ρήτρα, που να αποτιμά το μέγεθος αυτής της περιουσίας, από την οποία παραιτήσαι και η οποία να περιέχεται στη συμφωνία ως αποτρεπτικό μέσο καταστρατήγησής της, να διαγράφεσαι αδιαμαρτύρητα από το ανθρώπινο δυναμικό του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο «αγωνίστηκες» από το 1945 να ενταχθείς και να μεταβάλλεται η μισθοδοσία σου, σε απλή επιδότηση, που δεν μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν, μέσα στο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης και επειδή υποβάλλεις αυτά τα εύλογα ερωτήματα για κάθε καλής προαιρέσεως άνθρωπο, να θεωρείσαι «εχθρός του λαού» και «χρυσαυγίτης»;

+ ο Πειραιώς Σεραφείμ

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr