Ιλίου Αθηναγόρας: Να προσφέρουμε τον πρώτο καρπό μας στο Θεό (φωτο)

Loading...


Του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου της οδού Βουλιαγμένης, στο ναό που υπηρέτησε για πολλά χρόνια και που σε αυτόν φυλλάσεται η ασημένια λάρνακα με τα λείψανά του και την Τιμία Κάρα του.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από πλήθος ιερέων.
Πλήθη κόσμου και φέτος κατέκλυσαν τον ναό του Αγίου Ιωάννου για να τιμήσουν και να προσκηνύσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην καρποφόρο προσωπικότητα του Αγίου κάλεσε τον κόσμο να τον μιμηθεί.”Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς προσφέρεται ως ακροθίνιον στο Θεό, δηλαδή προσφέρει ότι καλύτερο καρπό έχει. Και αυτή την απλή προσφορά του, ο Θεός την ανταποδίδει με το να προσελκύει τους ανθρώπους και να τους οδηγεί στη σωτηρία.”

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αθηναγόρας, πρόσθεσε ότι “αυτό που ζητάει ο Θεός από εμάς, είναι να προσφέρουμε το δικό μας ακροθίνιο, τον δικό μας πρώτο καρπό και να τον εναποθέσουμε στα πόδια Του. Να Του προσφέρουμε τον πρώτο καρπό της ζωής και της υπάρξεώς μας, όπως έκανε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς. Και προσφέροντας έτσι τον πρώτο καρπό στο Θεό και πατέρα μας, αυτός ο καρπός μεγαλώνει και δυναμώνει και γίνεται καρπός χάριτος και ευλογίας.

Έτσι και ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς τόσα χρόνια μετά την κοίμησή του, μας προσελκύει με την ιερατική και ποιμαντική του προσφορά στο Θεό.”

1
1
1