Ιερισσού Θεόκλητος: «Όλοι θα δώσουμε λογαριασμό διά τις πράξεις μας» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερουργός, κήρυκας και παρηγορητής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε ποιμαντικά την Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γαλατίστης την Κυριακή της Απόκρεω 3 Μαρτίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το πρωι της Κυριακής ο Σεβ. τέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γαλατίστης με συλλειτουργούς τον Παν/το Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαιδώνη, τον Παν/το Αρχιμ. Παίσιο Σουλτανικά, τους Αιδ/τους π. Γεώργιο Σκονδράνη, Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο του Ναού, τον π. Αργύριο Καραμόσχο εφημέριο του Ναού Παναγίας Γαλατίστης και τον διάκονο π. Κων/νο Ισαακίδη.

Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας απέδωσαν από το δεξιό αναλόγιο ο κ. Άγγελος Κουτζιαρής και από το αριστερό ο κ. Κων/νος Ζιάκος με τους συνεργάτες τους, οι οποίοι γέμισαν τα ψαλτήρια, καθώς η Γαλάτιστα έχει πλούσια ψαλτική παράδοση.

Παρόντες σύσσωμοι ήσαν στο Ναό οι χριστιανοί της Γαλατίστης, αφού ήταν μονοκκλησιά για την ιστορική κωμόπολη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Σειρά.

Κατά το Κοινωνικό της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην Ευαγγελική περικοπή της Μελούσης Κρίσεως.

Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων: «Σήμερα η Εκκλησία, διά του στόματος μου, σας μεταφέρει το μήνυμα της μελλούσης κρίσεως, κατά την οποία θα αποδοθή η δικαιοσύνη από τον Κύριο.

Η ανθρώπινη δικαιοσύνη και οι νόμοι αδυνατούν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στο κόσμο.

Οι πραγματικοί ένοχοι μεγάλων εγκλημάτων βρίσκονται ελεύθεροι, στις δε φυλακές βρίσκονται μικροπαραβάτες.

Όλοι θα δώσουμε λογαριασμό διά τις πράξεις μας.

Ο Θεός, κατά την Παραβολή, δεν θα μας κρίνη σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη Του, αλλά ανάλογα με την συμπεριφορά μας προς τον αδερφόμας ».

Στο κήρυγμα του Σεβασμιώτατου διέκρινε κανείς την υπευθυνότητα του Ποιμένος, να καθοδηγήση το λογικό ποίμνιο του Χριστού «εις νομάς χαρισμάτων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Αναστασίας Κουτζιαρή, μητρός του δεξιού ιεροψάλτου Άγγελου Κουτζιαρή, η οποία μετέστη προς Κύριον σε νεαρή ηλικία σκορπίζοντας πόνο και θλίψη στον σύζυγο και τα τρία τα παιδιά της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με πολλή αγάπη και στοργή παρηγόρησε την οικογένεια της μακαριστής Αναστασίας, βάζοντας το βάλσαμο του Χριστού στις ψυχές τους, ευχόμενος, οι προσευχές της από τον ουρανό να στηρίζουν τους «περιλυπόμενους».

Στη συνέχεια παρεκάθησε σε δεξίωση που παρέθεσε ο φιλόξενος εφημέριος π. Γεώργιος Σκονδράνης και η Ενορία του.

Ο Σεβ. αφού ευχαρίστησε τον ευσεβή λαό της Γαλατίστης και τον φιλοξενήσαντα αυτόν Εφημέριο, ωλοκλήρωσε την ποιμαντική παρουσία του στη Γαλάτιστα με την επίσκεψη του στην οικία της πενθούσης οικογενείας Κουτζιαρή».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr