Ιερισσού Θεόκλητος: «Η ανοχή τελείωσε» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


“Ο κινδυνεύει από τους ίδιους τους ” ανέφερε ο Μητροπολίτης Αγίου Όρους, Ιερισσού και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος στη διάρκεια τέλεσης του 40ημερου μνημοσύνου για τη μητέρα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παρασκευή Τατούλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καστρίου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού συλλειτούργησε και τέλεσε το 40ημερο μνημόσυνο με τους Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο ενώ μαζί τους έψαλλαν πολλοί ιερείς.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχει ο Χριστιανισμός από τους ίδιους τους Χριστιανούς με παραδείγματα τόσο από την οικογενειακή όσο και από την επαγγελματική ζωή και τόνισε την ασυμφωνία μεταξύ λόγων και έργων. Σημείωσε πως Χριστιανός δεν καλείται κάποιος γιατί φορά έναν σταυρό, πηγαίνει στην Εκκλησία, κάνει ένα πρόσφορο, λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία κάθε Μεγάλη Πέμπτη, αλλά αντίθετα όταν κάθε λεπτό της ζωής του είναι Χριστιανικό και έχει αναφορά στο Θεό. Τόνισε πως δεν γίνεται για παράδειγμα να υβρίζεται η Εκκλησία στο καφενείο και κανείς να μην την υπερασπίζεται.

Διαβάστε εδώ:  Θεοδωράκης: Οι κυβερνήσεις πέφτουν στην Βουλή και όχι στις μητροπόλεις

Η ανοχή τελείωσε, επεσήμανε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τα “περί προβληματικών ανθρώπων που βάλλουν την Εκκλησία” που είχε αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος για συγκεκριμένους πολιτικούς. Συνεχίζοντας μάλιστα την αναφορά του στους πολιτικούς είπε: “Οι 300 έχουν πρόβλημα και πρέπει να βάλουν μυαλό και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για όλους”. Και κατέληξε λέγοντας πως “εκείνο που έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό εκείνο πρέπει και να πράττουμε και όχι κάτι διαφορετικό”.

dsc00439-696x392 dsc00450-696x392 dsc00452-696x392