Ιερατική σύναξη στη Μητρόπολη Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η πρώτη για το νέο εκκλησιαστικό έτος πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της , το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με αρκετούς Ιερείς στην καθιερωμένη Θεία Λειτουργία προ της συνάξεως και μετά το σύντομο κέρασμα στην αίθουσα του Ναού, ξεκίνησε η Σύναξη.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαος Γιαννουσάς έθιξε ορισμένα διοικητικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Ιερείς και εν συνεχεία πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην εκτενή εγκύκλιο που δόθηκε με προτροπές προς τους Εφημερίους. Αμέσως μετά παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή.

Διαβάστε εδώ:  Ιωαννίνων Μάξιμος σε Ρώσο Ιεράρχη: "Δεν εκτιμήθηκε η στάση του Οικ. Πατριαρχείου" (ΦΩΤΟ)

Ομιλητής ήταν για τη φετινή πρώτη σύναξη ο κ. Στυλιανός Κεμεντζετζίδης, θεολόγος, συγγραφέας και εκδότης, ο οποίος με τον γλαφυρό αλλά κυρίως βιωματικό του λόγο, αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του ηγιασμένου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, επικεντρώνοντας την ομιλία του στις ευλογημένες κατά Θεόν αρετές του καθώς και σε θαυμαστά γεγονότα από την ζωή του.

Στο τέλος της συνάξεως, οι Ιερείς έλαβαν από τον κ. Κεμεντζετζίδη ένα δώρο ως ενθύμιο της επισκέψεώς του, μία τσάντα με βιβλία των εκδόσεών του.

Δείτε φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώtilegrafima.gr