Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Loading...


Τήν 10η Νοεμβρίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεώς Καλαβρύτων & Αιγιαλείας «Νέοι Ορίζοντες», με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Αμβροσίου, για τους Ιερείς της περιοχής της .
Κατά την διάρκεια της Συνάξεως, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς , Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ενημέρωσε τους Ιερείς για τα πορίσματα του Λειτουργικού Συμποσίου και του Αντιαιρετικού Συνεδρίου, στα οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη και απάντησε σε σχετικά ερωτήματα.
Στη συνέχεια, ο κ. Σπυρίδων Κρητικός, ο οποίος κατάγεται από το Αίγιο και είναι αγιογράφος, ζωγράφος και συντηρητής έργων τέχνης, παρουσίασε τρόπους διατήρησης και προστασίας παλαιών φορητών εικόνων και τόνισε την ανάγκη να γίνει συντήρηση από ειδικούς και συστηματική καταγραφή των εικόνων που έχει ο κάθε Ιερός Ναός στην κατοχή του.
Έπειτα, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, ενημέρωσε τους Πατέρες για διάφορα διοικητικά και υπηρεσιακά θέματα, ενώ την Σύναξη έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ιερείς και μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου .