Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο για την Παναγία σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

Loading...


ΣΤΟΝ

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 από τις 9μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά και Κατανυκτική Αγρυπνία κατά το Τυπικό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.Νωρίτερα, στις 8μ.μ., θα ψαλλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Ιερά Αγρυπνία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείον Θεομητορικόν λόγον.

Η Ιερά Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του Ιερού Σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια του Όρθρου της Αγρυπνίας, θα ψαλλούν οι τρεις στάσεις των ειδικών στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…» και θα αναγνωσθούν τα Προκείμενα, τα Αναγνώσματα, οι Προφητείες, Απόστολος και Ευαγγέλιον της Παναγίας ενώπιον του Ιερού Κουβουκλίου της Θεομήτορος, όπως ακριβώς ψάλλονται και τελούνται στον Θεομητορικό Τάφο της Παναγίας μας στη Γεθσημανή.

Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία στην οποία οι πιστοί μετά από κατάλληλη προετοιμασία θα μπορέσουν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.