Η Σύρος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η ιερά μνήμη του εορτάσθηκε στη , με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό στη θέση «Βαπόρια».

Την παραμονή τελέσθηκε Εόρτιος πολυϊερατικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου, παρουσία πλήθους προσκυνητών, παρά τον δυνατό άνεμο, που έπνεε στην περιοχή, κατά τον οποίο ομιλησε ο Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην άθληση του Αγίου Δημητρίου και το στεφάνι της νίκης, που απέκτησε, το οποίο πρέπει όλοι, και ιδιαίτερα οι συνομίληκοι του Αγίου να αγωνίζονται να κατακτήσουν, μέσα από το σκληρό αγώνα της καθημερινότητας.

Χθες, την κυριώνυμο ημέρα, το πρωί, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του απουσιάζοντος στη Θεσσαλονίκη Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Διαβάστε εδώ:  Η Μύκονος τίμησε τον γηραιότερο κληρικό της Ι.Μ. Σύρου (ΦΩΤΟ)

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοδοξία του Αγίου Δημητρίου να φτάσει κοντά στο Θεό, μια φιλοδοξία, που όλοι πρέπει να έχουμε, και μάλιστα οι νέοι, τους οποίους έχουμε χρέος να καθοδηγήσουμε, με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, ώστε να έχουν πρώτιστα πνευματικές και λιγότερο κοσμικές φιλοδοξίες, οι οποίες συχνά τους απογοητεύουν.

20161026_101553 sur3-3 sur2-2 sur1-2