Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή Δαμάστας (φωτο)

Loading...


Η Σύναξη του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάσθηκε σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Δαμάστας, με πανηγυρική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  στάθηκε σε τρία χαρακτηριστικά της ζωής του τιμίου Προδρόμου, το ασκητικό  πνεύμα, την ευθύτητα των λόγων του και το μαρτυρικό του τέλος, τονίζοντας ότι οι κήρυκες της αληθείας σφραγίζουν την ζωή τους με το μαρτύριο, διότι οι άνθρωποι της ανομίας και του σκότους πολεμούν την αλήθεια. 

Παρηγοριά και δύναμη ημών των χριστιανών που διαπιστώνουμε την διαφθορά και ακαταστασία που υφίσταται η κοινωνία μας είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο οποίος ήλθε στον κόσμο για να μπορέσουμε να ενωθούμε δια των Μυστηρίων μαζί Του και να γίνουμε θεοί κατά χάριν. Γι’ αυτό αξίζει κάθε αγώνας και κάθε προσπάθεια.

1

Τέλος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ιωάννα, η οποία άγει τα ονομαστήρια της, ο Θεός να της δίνει χρόνια πολλά και αγιασμένα και να την στηρίζει, ώστε να δίδει την μαρτυρία της αγάπης της Παναγίας, στην αδελφότητα και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι καταφεύγουν στη χάρη Της.
1

Μετά την θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής προς όλους τους εορταστάς.

1