ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια εορτάσθηκε η Επέτειος της υψώσεως της Σημαίας της Σαμιακής Επαναστάσεως 1821 στη πλατεία του Μεσαίου Καρλοβάσου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευσέβιος προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσαίου Καρλοβάσου.
Ακολούθως εν πομπή μετέβη έμπροσθεν του ανδριάντος του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Σάμου Κυρίλλου και των ιερών αυτού λειψάνων τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Λαογραφίας και Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Σάμιος κ. Μανώλης Βαρβούνης.
Στη συνεχεία από της εξέδρας παρηκολούθησε Μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση.
Παρέστησαν εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ο Γενικός Γραμματές του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της Νήσου και της Πόλεως Καρλοβάσου και πλήθος λαού.
Το απόγευμα τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου όπου και απηύθηνε Χαιρετισμό. Κύριος ομιλητής ο Καθηγητής κ. Μανώλης Βαρβούνης με θέμα: «Ο Λογοθέτης Λυκούργος πρίν το 1821». Μαθητική χορωδία του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου και Ομάδες Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Γυμνασίου και Λυκείου Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου παρουσίασαν επετειακό πρόγραμμα.