Η πρώτη Παράκληση στην Παναγία του Κάστρου Λέρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη ετελέσθη η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως, μετ’ αρτοκλασίας, το εσπέρας της Πέμπτης 1η Αυγούστου, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, υπό του Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά Αρχ.Επιτρόπου Λέρου, αρχιμ.Στεφάνου Κατέ ιεροκήρυκος της Ι.Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Εμμ.Οθίτη, και π. Σάββα Μουζουράκη.

Στην ιερά παράκληση έψαλλαν με το Λέρικο βυζαντινό ύφος οι ιεροψάλται κ.κ. Ευάγγελος Χατζηλάρης, Ισίδωρος Λιβανός, Γεώργιος Μαρκόπουλος, Γεώργιος Γαμπιέρης, κ.α.

Κατά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλλιας και πλήθος πιστών, που προσήλθαν να τιμήσουν την Παναγία μας και να ανάψουν το κεράκι τους.

Ο Μητροπολίτης ομίλησε καταλλήλως, ενώ μετά το πέρας της παρακλήσεως εμοίρασε τον άρτο στους πιστούς.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΑ ΛΕΡΟΥ
Στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας Γουρλομάτας (14ου αιώνος), στον Δρυμώνα Λέρου, με κατάνυξη και ευλάβεια οι κάτοικοι της ενορίας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, αλλά και πιστοί από διάφορα μέρη του νησιού, προσευχήθηκαν στην πρώτη ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνα προς την Παναγία, προσφέροντας στη Χάρη Της τα λουλούδια της ευγνωμοσύνης τους, αλλά και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο θαυματουργό εικόνισμα της που εδώ και 8 αιώνες σκεπάζει με τη χάρη Της το τόπο μας.

Οι πιστοί, αφού όλοι μαζί έψαλλαν τον Κανόνα και το “Απόστολοι εκ περάτων”, άκουσαν μέ προσοχή τα λίγα λόγια για το πώς εγράφη το ποίημα από τον εφημέριο της ενορίας πατέρα Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ, και έδωσαν μυστικά την υπόσχεση πως θα τιμούν και θα στηρίζουν τις ελπίδες τους στην Ελπίδα όλου του κόσμου.

alt
alt
alt
alt

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr