Η πρώτη μέρα του νέου έτους στη Σμύρνη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτάσθη η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στην Σμύρνη με την τέλεσιν των προβλεπομένων Ιερών Ακολουθιών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν, την πρωίαν της 1ης Ιανουαρίου, στον Ι. Ναόν της Αγίας Φωτεινής, εν συνεχεία δε προέστη και της Δοξολογίας επί τη εισόδω στο νέον έτος.

Μετά το πέρας των ηυλόγησε την καθιερωμένην Αγιοβασιλόπιτταν εις την αίθουσαν της Ι. Μητροπόλεως, το δε φλουρί έλαχε στον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον π. Αθανάσιον Κατζιγκάν, εφημέριον της Ορθοδόξου Κοινότητος.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απηύθυνεν στους εκκλησιασθέντες ευχές επί τω νέω έτει, ιδιαιτέρως ευχηθείς όπως κατά το νέον έτος τούτο καταξιώσωμεν οι πάντες την ιδιότητά μας ως Ορθοδόξων Χριστιανών και αγωνισθώμεν τον αγώνα τον καλόν, καθώς ο χρόνος είναι δώρον του Θεού, το οποίον μας προσφέρεται προς εκπλήρωσιν των προς σωτηρίαν αιτημάτων μας.

Ιδιαιτέρως δε ηυχήθη υπέρ της ειρήνης και της ευημερίας σύμπαντος του κόσμου. Επήκολούθησεν εόρτιος δεξίωσις”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr