Η πόλη του Βόλου υποδέχτηκε την Δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου (φωτο)

Loading...


Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία αποτελεί από την Κυριακή 9 Ιουνίου για την Τοπική μας Εκκλησία, η έλευση, στην πόλη του Βόλου, του Ιερού Λειψάνου της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, η οποία μεταφέρθηκε από την Αίγινα με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ και τέθηκε προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

  Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου πραγματοποιήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του Κλήρου και του λαού της Τοπικής Εκκλησίας, την Κυριακή 9/6, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αναλήψεως.
  Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, μετά το πέρας του οποίου τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

   Η έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου εντάσσεται στο πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, που διοργανώνει ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Βόλου.

1
1
1