Η παρασημοφόρηση του Μητροπολίτη Ταλλίνης Στεφάνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας της , την 24η Φεβρουαρίου, και με την προοπτική της αναλήψεως της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από την Εσθονία, τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς επίσης και με την σημαντική επέτειο συμπληρώσεως 100 ετών της Εσθονικής Δημοκρατίας (1918-2018), ο Εξοχώτατος κ. Andres Anvelt, Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονικής Κυβερνήσεως, περικόσμησε με το ασημένιο του Υπουργείου Εσωτερικών τον .

H επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ταλλίνης και, όπως ανέφερε ο Εξοχ. κ. Υπουργός, η διάκριση αυτή δόθηκε στον Μητροπολίτη Στέφανο από το Εσθονικό Κράτος, προκειμένου να αναγνωριστεί η σημαντική και αξιόλογη συνεισφορά του στη διατήρηση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, να τιμηθεί η συμβολή του στις οικουμενικές σχέσεις και τη συνεργασία των Εκκλησιών και, τέλος, να επιβραβευτεί η πολυχρόνια εργασία του για την προώθηση της Ορθοδοξίας στην Εσθονική επικράτεια.

Διαβάστε εδώ:  Οικουμενικό Πατριαρχείο: Η νέα Ιερά Σύνοδος έως τον Αύγουστο

Ο Μητροπολίτης Στέφανος ευχαρίστησε για την τιμητική και υψηλή αυτή διάκριση τον Υπουργό και εν τω προσώπω του την Εσθονική Πολιτεία και τόνισε ότι κάθε τιμή και διάκριση προς το πρόσωπό του αντιβαίνει στην .tilegrafima.gr