Η Πανήγυρις της Συνάξεως των εφόρων και προστατών Αγίων της Λευκάδας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το διήμερο του Σαββάτου, 19 και Κυριακής 20 Αυγούστου 2017 η Μητρόπολη Λευκάδος εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος την Σύναξη πάντων των εφόρων και προστατών της νήσου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιούμενου από πολλούς κληρικούς μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννίκιος Ζαμπέλης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βαθύτερη σημασία της εορτής. Μετά το τέλος της Ακολουθίας και ώρα 11.00 μ.μ. εψάλη η Ακολουθία των Χαιρετισμών πρός τους εν Λευκάδι Αγίους.

Διαβάστε εδώ:  Η Πανήγυρις της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερρών (ΦΩΤΟ)

Το πρωϊνό της Κυριακής, 20 Αυγούστου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των ευσεβών χριστιανών στις λατρευτικές εκδηλώσεις την εν λόγω εορτής.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους και στη συνέχεια ο Μικρός Αγιασμός».