«Η Παναγιά μας κατέστει για μας τους ανθρώπους σκάλα να κατέβει ο Θεός στη γη» (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΤΟ ΤΟΥ

Με κατάνυξη εορτάσθηκε η θεομητορική εορτή του στην ομώνυμο Ιερά Μονή Πετρίλου.

Διπλή χαρά και πανήγυρη για τη Μονή, αφού το απόγευμα τις 7ης Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε και δύο ιερές εικόνες, οι οποίες είχαν κλαπεί το 2006 από αυτή, επαναπατρίστηκαν και φυλάσσονταν στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών.

Τις εικόνες υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο κλήρος και ο λαός στην κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής. Κόμισαν αυτές οι υπεύθυνοι του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων Καρδίτσας.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και η ευλόγηση των άρτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Ανήμερα την εορτής, ο Σεπτός Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ως άνω ιστορική Ιερά Μονή.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εορτή του Γεννεσίου της Θεοτόκου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η γέννηση της Θεοτόκου έφερε χαρά στον κόσμο και στους άτεκνους γονείς της τον Ιωακείμ και την Άννα.

Η Παναγία μας, η Μαρία της Ναζαρέτ γεννήθηκε ως αποτέλεσμα προσευχής και νηστείας των γονέων της. Γεννήθηκε και την προσέφεραν στην Εκκλησία και το Θεό.

Η Μαρία άφησε τον εαυτό της, τον παρέδωσε εξολοκλήρου στο Θεό, άφησε τα πράγματα και τις απολαύσεις του κόσμου, πρόσφερε το σώμα της για να σκηνώσει μέσα της το Άγιο Πνεύμα και σάρκωσε τον άσαρκο Λόγο του Θεού.

Ο κόσμος με την γέννησή της ανακαινίζεται.

Ό,τι στείρο και δύσκολο υπάρχει στην ενότητά μας με την προσευχή και τον πνευματικό μας αγώνα φεύγει και βλαστάνει μέσα μας η χάρη του Θεού, η οποία γεμίζει το είναι και την καρδιά μας.

Βλέπουμε πώς ο Θεός κατεργάζεται τη σωτηρία μας. Πήρε το κειμήλιο της οικουμένης, όπως ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας γράφει, την κόρη του Ιωακείμ και της Άννας.

Η Μαρία, η Παναγιά μας κατέστει για μας τους ανθρώπους σκάλα να κατέβει ο Θεός στη γη, πρέσβειρα που πρεσβεύει για όλους μας και μεσίτρια που μεσιτεύει για τις ανάγκες και την καθημερινότητά μας».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει ώστε η Μονή να αποκτήσει την παλαιά της αίγλη.

Image00001.JPG
Image00004.JPG
Image00005.JPG
Image00007.JPG
Image00011.JPG
Image00016.JPG
Image00021.JPG
Image00024.JPG
Image00029.JPG
Image00039.JPG
Image00046.JPG