Η Παναγία η Πορφύρα έπλευσε στο Μοναστήρι της Μαυρώτισσας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Μεθέορτος Εσπερινός της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέσθηκε το απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: «Αμέσως μετά, αναβίωσε το έθιμο των Καστοριανών, όπου λιτανεύεται η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Πορφύρας, και με το καραβάκι φτάνει στην Παναγία την Μαυριώτισσα. Εκεί κλήρος και λαός ψάλλουν τα Εγκώμια και η εικόνα παραμένει εκεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, για να επιστρέψει και να ενθρονιστεί και πάλι στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Επίσκοπος, ο κλήρος, το άγημα του στρατού, ο Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος» με τις παραδοσιακές στολές, οι άρχοντες του τόπου και ο λαός του Θεού, συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας και εν πλω έφτασαν στο ιστορικότερο Μοναστήρι της Καστοριάς, για εναποθέσει ο καθένας τα αιτήματα της καρδίας του και να ζητήσει από την Μητέρα του Κυρίου μας την προστασία και τη μεσιτεία της.

Διαβάστε εδώ:  Καστορίας Σεραφείμ: "Η Παναγία η μητέρα της ζωής" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην εορτή και τόνισε πως η Παναγία είναι η μόνη απαντοχή μας και η μόνη ελπίδα και παρηγοριά του Έλληνα. Αυτή στάθηκε πάντοτε ο προστάτης μας και σ’αυτήν θα πρέπει να καταφεύγουμε. Δεν υπάρχουν άλλοι προστάτες και άλλοι σωτήρες, παρά μόνο ο Χριστός μας και η Παναγία Μητέρα Του.

Και έκλεισε την ομιλία του ο κ. Σεραφείμ, ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι για τον καθένα ο φύλακας και οδηγός και να βρισκόμαστε κάτω από τον μανδύα των ικεσιών της, οδηγώντας τα βήματά μας εις νομάς σωτηρίους».