Η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για την εκλογή Μητρ. Σμύρνης

Loading...


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ  ΤΟΥ

Mε αφορμή την εκλογή Σμύρνης Βαρθολομαίου, η  & η  εξέδωσαν ανακοινώσεις. Αναλυτικά:

Η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, με δάκρυα στα μάτια και με απρόσμενη χαρά, η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης πληροφορήθηκε την εκλογή του Μητροπολίτου Σμύρνης. Σχεδόν μετά από έναν αιώνα και τις ημέρες της θλιβερής επετείου, ο Θεός ξεκινά μα καινούργια σελίδα στην ιστορία της ιστορικής και μαρτυρικής Ιωνικής πρωτεύουσας, της Σμύρνης.

Η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, έκανε ακόμα ένα μεγάλο ιστορικό και σπουδαίο βήμα, εξέλεξε Μητροπολίτη Σμύρνης. Ο Άγιος Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιερής Συνόδου του Πατριαρχείου μας, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς, εκλέγεται ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης.

Ενας άξιος και σπουδαίος κληρικός σε μια ιστορική σπουδαία συνέχεια.Οι ψυχές των προγόνων μας όλων και αυτώνπου ξεριζωμένοι αναπαύονται σε άλλους τόπους, νιώθουν τη δικαίωση και τη χαρά αντίλυτρο στον πόνο της προσφυγιάς και του μαρτυρίου. Ολοι εμείς οι Σμυρνιοί χαιρετίζουμε με τα πιο αγνά συναισθήματα την εκλογή του ποιμενάρχου μας και προσδοκούμε στο πρόσωπό του πολλα και σπουδαία. Τον περιμένουμε μεπολύ αγάπη για να ππορευτούμε μαζί.

ΑΞΙΟΣ!!!

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος:

94 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης και τον μαρτυρικό θάνατο του εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωσταντινουπόλεως, έξελεξε νέο Μητροπολίτη Σμύρνης τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά και Επίσκοπο Ερυθρών τον Ιερατικό Προϊστάμενο Σμύρνης, Aρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή.

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), αισθανόμενη ότι αναβιώνουν για άλλη μια φορά οι μνήμες των αείμνηστων προγόνων μας, τους συγχαίρει και θέτει στη διάθεση τους, όλες τις δυνάμεις της προς επίτευξιν του θεάρεστου έργου τους.

Άξιοι οι δύο νέοι ποιμενάρχες μας!

Ο Πρόεδρος Αντώνης Οραήλογλου
Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παντέλας