Η μνήμη του Αγίου Βασιλείου και η Πρωτοχρονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου και Κοσμά του Αιτωλού όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Καππαδόκη Πατέρα της Εκκλησίας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Αρβανίτη ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 

Διαβάστε εδώ:  Δοξολογία για το νέος στον Αγιο Βασίλειο Αργους (ΦΩΤΟ)
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως και τους εφημέριους του Ι.Ναού. Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την είσοδο στο Νέο έτος 2017 και ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιτας στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε κάθε καλό από τον Θεό για την Πατρίδα μας και όλο τον κόσμο που διψά για Ειρήνη,Δικαιοσύνη,Αγάπη και Καταλλαγή ενώ μετέφερε και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Τον θείο Λόγο διακόνησε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π Ελισαίος Σουλιές .