Η Μητρόπολη Γερμανίας στην τελετή βράβευσης της Βερένα Μπέντελε

Loading...


Μια μαχήτρια της ζωής τιμήθηκε προχθές στο . Ο λόγος για τη Βερένα Μπεντέλε η οποία δεν έχει αφήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει να της σταθεί εμπόδιο στη ζωή της. Σε αυτή την η Μητρόπολη Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Πρωτοπ.Απόστολου Μαλαμούση:

Η κ. Βερένα Μπέντελε είναι εκ γενετής τυφλή και έχει λάβει 12 χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιακούς αγώνες στο Δίαθλο. Απέσπασε και πολλές άλλες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις σε χειμερινούς αγώνες σκι και κατέστη σύμβολο για τους συνανθρώπους μας με πάσης φύσεως αναπηρίες.

Το 2014 εκλέχθηκε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μονάχου και ορίστηκε ως ειδική σύμβουλος για θέματα αναπηρίας και ενσωμάτωσης στη πόλη Μονάχου. Με πρόταση της Ομοσπονδιακής Υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Νάλες διορίστηκε το 2014 Επιτετραμμένη της Γερμανικής Κυβέρνησης για θέματα Αναπηρίας και Αναπήρων, με έδρα το Βερολίνο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Βαυαρίας (SPD) σε συνεργασία με την Ακαδημία Γκέοργκ-φον –Φολμαρ (Georg-von-Vollmar Akademie) τίμησε στις 30 Οκτωβρίου 2016 την κ. Μπέντελε σε ειδική τελετή στη Βαυαρική Βουλή.

 

Διαβάστε εδώ:  Οι Γερμανοί σοκάρουν: Η εποχή μας είναι πιο επικίνδυνη από τον «Ψυχρό Πόλεμο»

 

Στον ευχαριστήριο λόγο της η κ. Μπέντελε αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλει, ως Επιτετραμμένη της Γερμανικής Κυβέρνησης για θέματα Αναπηρίας και Αναπήρων, να προωθήσει νομοθετικά διατάγματα στη Γερμανική Βουλή, για μια καλύτερη ζωή όλων των αναπήρων, που ζουν στη Γερμανία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα στη σωστή κατεύθυνση για ανακούφιση των αναπήρων από τα καθημερινά τους προβλήματα, πρέπει όμως και η κοινωνία, στις διάφορες δομές της, να ενσωματώσει ενεργά τους αναπήρους. Οι ανάπηροι μπορούν να προσφέρουν, τόσο επαγγελματικά, όσο και εθελοντικά, τα πολυποίκιλα ταλέντα τους στο κοινό καλό.

 

Στην τελετή παρέστη ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Τόσο ο π. Απόστολος, όσο και η κ. Μπέντελε είναι μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου Ενσωμάτωσης που ίδρυσε η Καγγελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Σε μια σύντομη συνομιλία του π. Αποστόλου με την κ. Μπέντελε εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για μια νέα συνάντησή τους με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για ενημέρωση και προώθηση ιδιαιτέρων προβλημάτων αναπήρων Ελλήνων συμπατριωτών μας».tilegrafima.gr