Η Μητρόπολη Διδυμοτείχου υποδέχεται το Ι. Λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Μαυροειδή του Αδριανουπολίτου

Loading...


Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 90 χρόνων από της ιδρύσεως της Ν. Ορεστιάδος και της εγκατάστασης σ΄αυτήν προσφύγων από την Αδριανούπολη και το Κάραγατς, η Τοπική μας Εκκλησία θα υποδεχθεί το Ι. Λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Μαυροειδή του Αδριανουπολίτου, το οποίο εφυλάσσετο μέχρι το 1922 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Αδριανουπόλεως μαζί με τα Λείψανα του Αγίου Κυρίλλου του ΣΤ΄ Πατριάρχου Κων/πόλεως.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ε.ε. και ώρα 17:30 ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ .κ. Δαμασκηνός θα υποδεχθεί το Ιερό Λείψανο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος, όπου θα εκτεθεί σε 3ήμερο προσκύνημα (2 – 3 και 4 Φεβρουαρίου).
 
Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ως κάτωθι πρόγραμμα:

– ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:30 Υποδοχή Ιερών Λείψανων του Αγίου Μιχαήλ του Μαυροειδή του Αδριανουπολίτου και Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού.

– ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
07:30 έως 10:30 Όρθρος και Θ. Λειτουργία.
17:30 Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού.
20:00 – 00:30 Ιερά Αγρυπνία.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
07:30 έως 10:00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία.
10:00 έως 13:00 Επίσκεψη Σχολείων και ενημέρωση μαθητών για το βίο και το μαρτύριο του Αγίου Μιχαήλ του Μαυροειδή.
17:00 Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο.

                                                                       
Από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρια της εορτής των Τριών Ιεραρχών, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού θα ομιλήσει στους εκπαιδευτικούς της περιοχής Διδυμοτείχου και Σουφλίου την Τετάρτη 30 – 1 – 2013 στις 10:30 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας και της περιοχής Ορεστιάδος την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος ο ελλογιμότατος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Κων/νος Κορναράκης