Ι.Μ. Βελγίου: Πανηγύρεις δυο γαλλόφωνων ενοριών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τις πανηγύρεις δύο γαλλόφωνων ενοριών της εόρτασε η Ιερά Μητρόπολις Βελγίου το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε η ενορία του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Φωκά, Επισκόπου Σινώπης, στην ιστορική πόλη Tournai, στα σύνορα Βελγίου Γαλλίας.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Το αναλόγιο πλαισίωναν ιεροψάλτες οι οποίοι απέδωσαν τους ύμνους της εορτής στα γαλλικά και τα ελληνικά, καθώς και η χορωδία του Ναού, οργανωμένη προσφάτως υπό την διεύθυνση της πρεσβυτέρας του Ιερατικώς Προϊσταμένου της ενορίας, κας Άννης-Καμέλιας Ποπέσκου, διακεκριμένης μουσικού.
Ο Μητροπολίτης Βελγίου στον λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Φωκά, ο οποίος υπήρξε τρόπον τινά προκάτοχός του ως Επίσκοπος Σινώπης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσια δεξίωση σε χώρο δίπλα στο Ναό.

Διαβάστε εδώ:  Ο Βελγίου Αθηναγόρας ομιλητής σε διεθνή συνδιάσκεψη ποιμαντικής διακονίας αεροδρομίων (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου, πανηγύρισε η γαλλόφωνη ενορία των Αγίων Μαρτίνου και Σιλουανού Βρυξελλών.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, στη μεταμόρφωση δηλ. της ζωής του ανθρώπου όταν συναντήσει τον Χριστό, όπως η αλλαγή της ζωής του Πέτρου από αλιέως ιχθύων σε αλιέα ανθρώπινων ψυχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας για την καλή οργάνωση, την χορωδία του Ναού και τον κόσμο που έσπευσε να τιμήσει ένα πολύ αγαπητό Άγιο της εποχής μας.
Ακολούθησε γεύμα στο Ενοριακό Κέντρο της ενορίας όπου η λατρευτική κοινότητα αναβιώνει τις Αγάπες των πρωτοχριστιανικών χρόνων.