Ι.Μ. Τρίκκης: Πανήγυρις Ιεράς Εικόνας Παναγίας Κορμποβίτισσας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Κορμποβίτισσας» στην ομώνυμη Ιερά Μονή των Τρικάλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της : «Το εσπέρας της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2019 με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν της Ιεράς Μονής τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εκ του κειμηλιαρχείου του Παναγίου Τάφου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του .

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κορμποβίτισσας» στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής και τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Διαβάστε εδώ:  Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Τρίκκης Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Εν συνεχεία μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία. Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων ιερέων της Μητροπόλεώς μας.

Πριν το τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς και με άπειρη ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος παρείχε την πατριαρχική αυτού ευλογία και άδεια, ώστε να βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, για την ευγενή καλοσύνη και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να μεταφέρει το ιερό τούτο σέβασμα της Εκκλησίας μας και να ευλογήσει το λαό της επαρχίας Τρικάλων.

Η ευχαριστιακή σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό».tilegrafima.gr