Ι.Μ. Θηβών: Τίμησαν τον Αγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το εσπέρας της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (Ζαγαρά) Λεβαδείας, πλαισιούμενος από ιερείς της επαρχίας μας και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μήτσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο τονίζοντας τη φιλανθρωπία του. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ομιλητή, καθώς και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Μίχα και τους Ιεροψάλτες, και αφού τόνισε το πνευματικό περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων που ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε, ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Θεού με τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαφυστίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη Πατερόπουλο. Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου».tilegrafima.gr