Ι.Μ. Θεσσαλονίκης: Μόνιμα στη Ροτόντα το παλαιό Εγκαίνιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο Ιερό Ναό της , προεξάρχοντος του .

Στην Αγία Τράπεζα τοποθετήθηκε μονίμως το παλαιό Εγκαίνιο του Ναού, όπως έκανε γνωστό η Μητρόπολη. Η κίνηση αυτή, φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φορείς και ομάδες πολιτών που από τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφράσει την αντίθεσή του.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μητρόπολη, αναφέρει:

Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό παλαιοχριστιανικό Ναό της Ροτόντα ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή της Καμάρας.

Ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο οποίος και μετέφερε μαζί του το παλαιό Εγκαίνιο του Ιερού Ναού το οποίο και βρισκόταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Πολιούχου και το τοποθέτησε μονίμως επί της αγίας Τραπέζης. Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί η οποίοι και ήρθαν να προσευχηθούν στον λαοφιλή άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Διαβάστε εδώ:  Θεσσαλονίκη: Αμαύρωσαν τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα υπηρεσίες και φορείς

Ο Ιερός Ναός αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας, καθώς μετά την περάτωση των εργασιών συντηρήσεως και αποκαταστάσεως του ψηφιδωτού διάκοσμου με διάφορες παραστάσεις και πρόσωπα αλλά και του επιδάπεδιας επιφάνειας από ειδικούς συντηρητές. Με την είσοδο του ο προσκυνητής, θαυμάζει την τεχνική της ψηφιδιογραφίας, την αρχιτεκτονική αλλά και την πρόσφατη συντήρη.

Πριν την απόλυση ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος κατά το ειθισμένο κυριακάτικο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, στην αγάπη του Αποστόλου Θωμά προς τον Αναστάντα Ιησού Χριστό, τον βίο του Αγίου και Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τον οποίο και εορτάζει η Εκκλησία μας σήμερα και αναφέρθηκε συντόμως στην ιστορία του Ιερού Παλαιοχριστιανικού Ναού.

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!