Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος: Εορτή του Αγίου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εκ Καππούας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος εόρτασε την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εκ Καππούας. Ο άγιος και ένδοξος νεομάρτυς Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων, καθότι μαρτύρησε στο χωριό Καππά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Καππά.

Προ της απολύσεως, ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε για την ζωή και το μαρτυρίο του Αγίου Κωνσταντίνου, ενός μουσουλμάνου νέου στην ηλικία, γιο Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής μας, ο οποίος σε ηλικία είκοσι χρόνων βαπτίστηκε χριστιανός και γι’ αυτό το λόγο ο ίδιος ο πατέρας του τον οδήγησε σε βασανιστήρια και τελικά με διαταγή του αποκεφαλίστηκε.

Διαβάστε εδώ:  Ο Τορόντο Σωτήριος στην εορτή της Μεταμορφώσεως σε σερβικό μοναστήρι (ΦΩΤΟ)

Ακολούθως, μετέβη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Καππά, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσών κυρού Παύλου και του κατά σάρκα πατρός του π. Κωνσταντίνου».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης