Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος: Αγιασμός και μήνυμα για την νέα σχολική χρονιά από τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, χθες 11 Σεπτεμβρίου 2017 τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 παρουσία των τοπικών Αρχών στις εξής σχολικές μονάδες:

10ο Δημοτικό Καρδίτσης

2ο Γυμνάσιο – 5ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Καρδίτσης

1ο Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Παλαμά

Στις σύντομες ομιλίες του τόνισε πως: »Χαίρομαι που βλέπω πρόσωπα χαρούμενα και χαμογελαστά μέσα στην απέλπιδη κατάσταση, την οποία ζούμε. Σας προτρέπω να πάρετε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείτε από αυτές, που σας προσφέρονται με αγάπη».

Διαβάστε εδώ:  Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Αργος από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο (ΦΩΤΟ)

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος:

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί και αγαπημένα μου παιδιά,

Με την ευκαιρία ενάρξεως του σχολικού έτους, η Εκκλησία της Ελλάδος καλεί και παρακαλεί, προσεύχεται στον Θεό να ενδυναμώσει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητος (καθηγητές, δασκάλους, μαθητές, διοικητικό προσωπικό, γονείς), ιδιαίτερα δε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε το ελληνικό σχολείο να αποτελέσει αντίβαρο ποιοτικής εκπαιδεύσεως, συνολικής μορφώσεως, ενδυναμώσεως και αισιοδοξίας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση που ταλανίζει τον λαό μας. Μέσα στις σχολικές τάξεις προετοιμάζεται η αυριανή μας πατρίδα, φωτεινότερη, με επίγνωση της ιστορίας και των αξιών της παραδόσεώς μας, με ετοιμότητα να διαλεχθεί με την σύγχρονη πραγματικότητα χωρίς να χάσει την ταυτότητά της. Καλούμε την ελληνική κοινωνία να στηρίξει με κάθε τρόπο τον εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας, θεωρώντας το έργο του εθνική επένδυση μεγίστης σημασίας. Στο έργο αυτό, η Εκκλησία τάσσεται αρωγός, έτοιμη πάντοτε να συμβάλει στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών και στην υποστήριξη της κάθε ανάγκης τους.

Θέλω σήμερα στις ευχές των γονέων σας και των ανθρώπων που σας αγαπούν, να προσθέσω και τις δικές μου ευχές και προσευχές, ώστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να σας δίνει υγεία, δύναμη, διάθεση για μάθηση, καλή και αγιασμένη ζωή, πρόοδο και να σας διαβεβαιώσω ότι η Ιερά Μητρόπολή μας και εγώ προσωπικά, ο Επίσκοπός σας, ενδιαφερόμαστε πραγματικά για εσάς και ελπίζουμε σε σας.

Τέλος, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, όσο το πρόγραμμα των μαθημάτων σας το επιτρέπει, να σας επισκεφθώ στο Σχολείο σας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!