Ι.Μ. Σιατίστης: Προχωρά το πρόγραμμα προσφοράς κατοικίας σε πολύτεκνες οικογένειες

Loading...


της Δέσποινας Αμαραντίδου
Μια δεύτερη ευκαιρία δίνει η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης σε πολύτεκνες οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, από την Αθήνα, προσφέροντας τους σπίτια σε εγκαταλελειμμένα χωριά της περιοχής Βοΐου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υιοθετεί η Μητρόπολη σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό στήριξης πολύτεκνων οικογενειών «Θεόφιλος». Ήδη έχουν προχωρήσει στην συμφωνία για την αγορά μια κατοικίας σε χωριό του Βοΐου, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 20.000 ευρώ όπου θα φιλοξενηθεί μια οκταμελή οικογένεια που κατοικεί στην Αθήνα σε ένα σπίτι 45 τμ.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, έχει διττό ρόλο το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την μια βοηθά πολύτεκνες οικογένειες που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο τους καθώς και εκείνες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην επαρχία και από την άλλη να ξαναζωντανέψει η ελληνική ύπαιθρος.

Διαβάστε εδώ:  Ο Σιατίστης Παύλος στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δρυόβουνο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο κ. Παύλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανήμερα του δεκαπενταύγουστου στο Μοναστήρι Μικροκάστρου, έκανε ανοιχτό κάλεσμα στους πιστούς όλων των ενοριών να συνδράμουν για την αγορά της πρώτης κατοικίας για να ακολουθήσουν κ άλλες, όπως τόνισε βοηθώντας με αυτό τον τρόπο συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.